keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Näyttökansio

Kuten tuolla aiemmin mainitsin, olen viime vuosina toiminut ns. ope-arvioijana näyttötilaisuuksissa (näyttökeskusteluissa). Koska olen ulkopuolinen, ei minulla ole entuudestaan mitään käsitystä näytön suorittajasta tai hänen kyvyistään ja siksi koenkin, että sekä näyttösuunnitelman että näyttökansion merkitys on ensiarvoisen tärkeä.

Näyttösuunnitelmaan kirjataan siis, miten eri asiat näytetään joko omissa työtehtävissä tai muuten tiedot & taidot osoittaen. Niissä kohdin, joissa se on mahdollista, on aina kiva, jos näyttökansiossa on muutakin materiaalia, kuin vain näyttösuunnitelma ja työpaikan arviot.

Kaikkeahan ei voi paperilla näyttää (esim. asiakaspalvelutaidot tai empaattisuus on vaikeaa osoittaa paperilla), mutta vaikkapa lait, eettinen ajattelu tai työpaikan tietoturva on aika helppoa kasata paperille vaikkapa ranskalaisin viivoin. (Ja huom! pelkkä copy+paste tai valmiiden ohjeiden printtaus ei ole kovin hyvä strategia, kun ne asiat pitäisi sieltä osatakin :) ). Vastaavasti esim. vaikkapa potilaskertomuksen tyhjä pohja (tai potilaan tiedot poistettuina) tai malli laskusta on hyvä osoitus asian osaamisesta ja hyödyntämisestä.

Kun kansiossa on jo valmiiksi näyttöjä kirjallisenakin,  ei hirveän paljon jää pelkän keskustelun varaan.

Tämä toki riippuu myös siitä, ovatko arvioijat tuttuja vai tuntemattomia. Jos arvioijat ovat kaikki tuttuja, on kirjallisen näytön arvo pienempi, koska tutkinnon suorittajan taidot tiedetään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti