tiistai 11. kesäkuuta 2013

HoHu-vinkki

1. Työprosessin hallinta
Suunnitelmallinen työskentely
  • asettaa tavoitteet omalle toiminnalleen ja esittää työryhmälle vaihtoehtoisia ratkaisuja suunnitelmaansa, toteuttaa sitä ja arvioi omaa toimintaansa.
  • tunnistaa laajasti eri-ikäisten ja taustaltaan erilaisten asiakkaiden tai potilaiden fyysisiä, psyykkisiä, sosiaalisia, henkisiä ja hengellisiä tarpeita sekä voimavaroja monipuolisesti ja luovasti tiedonkeruumenetelmiä käyttäen
  • laatii hoitoa ja huolenpitoa edistävän suunnitelman osana hoito- ja huolenpitotyön työprosessia käyttäen suomalaista hoitotyön toimintoluokitusta tai kunkin  toimintaympäristön käytössä olevaa asiakas- tai potilaskohtaista suunnitelmaa. 
  • hyödyntää asiakkaan tai potilaan voimavaroja ja verkostoa. 
  • perustelee suunnitelman merkityksen kokonaisvaltaisessa asiakastyössä. 
Näyttöön kannattaa varustautua muutamalla käytännön esimerkillä ihan omista työtehtävistäsi. 
Näyttökansioon (jonka sisällysluettelo näyttösuunnitelma tavallaan on) voisi esim. liittää palvelu- ja hoitosuunnitelman pohjan tai jos saa luvan, niin ihan oikean suunnitelman kopion, ja miettiä, miten tämä vaikuttaa sinun käytännön työhösi. 
Noista omista tavoitteista voi mainita myös esimerkkejä, kuten myös siitä, miten arvioi omaa toimintaansa.
Miten potilaan ikä ja tila huomioidaan käytännön työtehtävissä (eli vanhukselle varmaan tehdään erilaisia asioita kuin keski-ikäisille tai heikossa kunnossa olevat vs. hyvässä kunnossa olevat) Näistä esimerkkejä! (Ja samaa esimerkkiähän voi käyttää useampaankin kertaan)
Sama koskee mm. tuota verkostojen hyödyntämistä: Suunnitelmassa voi kertoa, miten hoitosuunnitelma vaikuttaa työhön; miten potilaiden erilaiset terveydentilat huomioidaan käytännön työssä, millaisia tavoitteita sinulla on ja millaisessa verkostossa (lääkärit, sosiaaliviranomaiset, sairaanhoitajat, ???) toimit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti